VAN LAND TOT PAND: BOUWEN VOOR EEN DUURZAME TOEKOMST

Wilt u een duurzaam wonen? Bouw Alliantie realiseert duurzame woningen met milieuvriendelijke materialen. Samen bouwen we uw groene thuis voor de toekomst.

Bouw Alliantie

Onze bouwpartners

Wat houdt VAN LAND TOT PAND in?

De roep om duurzame bouwpraktijken wordt steeds groter. De aanpak ‘land tot pand’ gebruikt biobased materialen, geleverd door lokale boeren. 

Dit heeft een aantal interessante voordelen. Denk hierbij aan de milieuvriendelijkheid; er worden biobased materialen gebruikt en de uitstoot van broeikasgassen wordt beperkt. Ook versterkt ‘van land tot pand’ de regionale economie en werkgelegenheid. Boeren en producenten kunnen nieuwe inkomstenbronnen genereren, door gewassen te verbouwen die worden gebruikt voor bouwmaterialen.

van land tot pand

van land tot pand: Een Groene Toekomst Realiseren

De biobased materialen van BouwAlliantie worden geproduceerd uit hernieuwbare en natuurlijke grondstoffen. Bijvoorbeeld stro, hout, bamboe, en zelf gewassen zoals hennep en vlas. Dit is in tegenstelling tot traditionele bouwmaterialen, die vaak afkomstig zijn van niet-hernieuwbare bronnen. Zo hebben biobased materialen vaak een veel kleinere ecologische voetafdruk. Sterker nog, ze dragen veelal bij aan een betere wereld.

VAN LAND TOT PAND: de voordelen

Naast het duurzame aspect geniet u van veel voordelen met de aanpak van land tot pand. Zo versterkt u de regionale economie en werkgelegenheid. Ook sluit deze aanpak naadloos aan bij het regionale werken van BouwAlliantie. Dit creëert een synergie die zowel duurzame gebouwen als sociale voordelen oplevert. Zo verbeteren we gezamenlijk zowel de economie als het milieu.

Dit is hoe wij naar uw duurzame woning toewerken

ONTWERP OP MAAT

We kijken samen naar uw wensen. Het ontwerp is volledig naar eigen wens.

RAMING KOSTEN

Laat u verassen door de financiële voordelen van regeneratief bouwen.

START MET DE BOUW

Houtskeletbouw heeft korte bouwtijden. Uw woning is in no-time klaar.

DUURZAAM WONEN

Geniet van uw milieuvriendelijke en duurzame droomwoning.

Samen bouwen we een duurzame toekomst
Roel van Leeuwen
Mede-eigenaar Bouw Alliantie

Nieuwsgierig geworden?

We denken graag mee over de mogelijkheden voor uw duurzame nieuwbouw woning. Vul uw gegevens in en we plannen een vrijblijvend adviesgesprek in.

Het hoofdkantoor

Bereikbaarheid

Maak een afspraak

Antony van Leeuwenhoek 32A
2408AN Alphen aan den Rijn

Logo Bouw Alliantie

Bouw Alliantie bouwt dromen met duurzaamheid als fundament.

Logo Bouw Alliantie

Bouw Alliantie bouwt dromen met duurzaamheid als fundament.

Maak een afspraak

Antonie van Leeuwenhoekweg 32A
2408AN Alphen aan den Rijn

©2024 Copyright Bouw alliantie | Gemaakt door Kingdom Marketing

Van land tot pand: bouwen met biobased materialen voor een duurzame toekomst 

De roep om duurzamere bouwpraktijken wordt steeds luider in onze snel veranderende wereld. Het concept “van land tot pand” is een benadering die niet alleen de aandacht vestigt op duurzaamheid, maar ook op de versterking van de regionale economie en werkgelegenheid. Een centraal idee achter deze aanpak is het gebruik van biobased materialen, die kunnen worden geleverd door lokale boeren. Dit biedt niet alleen voordelen voor het milieu, maar creëert ook een sociale omgeving die ten goede komt aan zowel mens als dier. 

Wat zijn biobased materialen? 

Biobased materialen zijn bouwmaterialen die worden geproduceerd uit hernieuwbare en natuurlijke grondstoffen, zoals hout, stro, bamboe, en zelfs gewassen zoals hennep en vlas. In tegenstelling tot traditionele bouwmaterialen die vaak afkomstig zijn van niet-hernieuwbare bronnen, hebben biobased materialen een veel kleinere ecologische voetafdruk. Sterker nog, ze dragen veelal bij aan een betere wereld. 

van land tot pand

De voordelen van biobased materialen 

1. Milieuvriendelijkheid
Biobased materialen verminderen de afhankelijkheid van niet-hernieuwbare hulpbronnen en verminderen de uitstoot van broeikasgassen. Het gebruik ervan draagt bij aan de strijd tegen klimaatverandering. 

2. Regionale economie en werkgelegenheid
Door biobased materialen lokaal te produceren en te gebruiken, wordt de regionale economie versterkt. Boeren en producenten kunnen nieuwe inkomstenbronnen genereren door gewassen te verbouwen die worden gebruikt voor bouwmaterialen. 

3. Bouw Alliantie: regionaal werken
Het principe van de Bouw Alliantie, waarbij regionaal werken centraal staat, sluit naadloos aan bij het gebruik van biobased materialen. Dit creëert een synergie die niet alleen duurzame gebouwen oplevert, maar ook sociale voordelen biedt. 

4. Sociale omgeving
De focus op regionaal werken en het gebruik van biobased materialen kan leiden tot een betere sociale omgeving. Lokale gemeenschappen worden betrokken bij en profiteren van de bouwprojecten, wat resulteert in meer betrokkenheid en welvaart. 

milieuvriendelijk wonen

Bouwen met een duurzaam hart

Het concept “van land tot pand” biedt een veelbelovende weg naar een duurzamere toekomst. Door biobased materialen te omarmen en te combineren met de principes van de Bouw Alliantie, kunnen we niet alleen groenere gebouwen creëren, maar ook onze lokale economieën versterken en sociale cohesie bevorderen. Dit is een kans om te bouwen met een duurzaam hart, waarbij zowel mens als dier kunnen profiteren van een gezonde en harmonieuze leefomgeving. Het is een visie die niet alleen voordelen biedt voor vandaag, maar ook voor de generaties van morgen. 

× Vragen? Stuur ons een Whatsapp!