PREFAB HOUTSKELETBOUW: EEN DUURZAAM FUNDAMENT

Op zoek naar een pre-fab houtskeletbouw (HSB) woning? Bouw Alliantie realiseert duurzame woningen volledig via pre-fab houtskeletbouw. Samen bouwen we uw duurzame thuis voor de toekomst.

Bouw Alliantie

Onze bouwpartners

Wat is prefab houtskeletbouw?

Prefab houtskeletbouw is een bouwmethode waarbij het houten skelet, zoals de muren, ramen en deuren van tevoren zijn gemaakt. ‘Prefab’ staat dan ook voor ‘pre fabricatie’. Vervolgens monteren we de onderdelen snel en efficiënt op de bouwplaats.

Dit heeft een aantal interessante voordelen. Denk aan het besparen van energiekosten en een veel snellere bouwtijd. Ook staan woningen van pre-fab houtskeletbouw bekend om zijn duurzaamheid

energieneutraal huis bouwen

Prefab houtskeletbouw: wonen met duurzaamheid als fundament

De pre-fab houtskeletbouw woningen van Bouw Alliantie zijn van hoge kwaliteit. We maken gebruik van Scandinavisch FSC hout. Tijdens de bouw blijft het CO2 opgeslagen in het hout. De CO2 uitstoot is hierdoor nihil. Hierdoor bouwen we woningen die iets toevoegen aan de aarde, in plaats van de aarde af te breken. U woont dus duurzaam en circulair.

prefab Houtskeletbouw: de voordelen

Naast het duurzame aspect geniet u van veel voordelen bij prefab houtskeletbouw. Zo zijn uw energiekosten lager of zelfs nul-op-de-meter. Ook is meer flexibiliteit beschikbaar voor uw woonontwerp en stijl. De woning wordt volledig gemaakt naar uw wensen. Daarnaast geniet u van kortere bouwtijden. Ook interesse in een duurzame nieuwbouwwoning?
Bouw Alliantie

Dit is hoe wij naar uw duurzame woning toewerken

ONTWERP OP MAAT

We kijken samen naar uw wensen. Het ontwerp is volledig naar eigen wens.

RAMING KOSTEN

Laat u verassen door de financiële voordelen van regeneratief bouwen.

START MET DE BOUW

Houtskeletbouw heeft korte bouwtijden. Uw woning is in no-time klaar.

DUURZAAM WONEN

Geniet van uw milieuvriendelijke en duurzame droomwoning.

Samen bouwen we een duurzame toekomst
Roel van Leeuwen
Mede-eigenaar Bouw Alliantie

Nieuwsgierig geworden?

We denken graag mee over de mogelijkheden voor uw duurzame nieuwbouw woning. Vul uw gegevens in en we plannen een vrijblijvend adviesgesprek in.

Het hoofdkantoor

Bereikbaarheid

Maak een afspraak

Antony van Leeuwenhoek 32A
2408AN Alphen aan den Rijn

Logo Bouw Alliantie

Bouw Alliantie bouwt dromen met duurzaamheid als fundament.

Logo Bouw Alliantie

Bouw Alliantie bouwt dromen met duurzaamheid als fundament.

Maak een afspraak

Antonie van Leeuwenhoekweg 32A
2408AN Alphen aan den Rijn

©2024 Copyright Bouw alliantie | Gemaakt door Kingdom Marketing

Prefab Houtskeletbouw: De Toekomst van Efficiënt en Duurzaam Bouwen 

De bouwsector ondergaat voortdurend veranderingen en innovaties om te voldoen aan de groeiende vraag naar duurzame, kosteneffectieve en efficiënte bouwmethoden. Een van de meest opvallende ontwikkelingen in de afgelopen decennia is prefab houtskeletbouw. Deze bouwmethode, die gebruikmaakt van houten frames die vooraf in de fabriek worden vervaardigd, heeft de manier waarop we huizen bouwen getransformeerd. In deze blog zullen we dieper ingaan op prefab houtskeletbouw en de voordelen ervan voor zowel bouwers als huiseigenaren. 

prefab houtskeletbouw

Wat is Prefab Houtskeletbouw? 

Prefab houtskeletbouw, ook wel bekend als houtskeletbouw of timber frame construction, is een bouwmethode waarbij de structuur van een gebouw grotendeels wordt samengesteld uit houten frames die in een fabriek worden geprefabriceerd. Deze frames worden vervolgens naar de bouwlocatie getransporteerd en ter plaatse geassembleerd. De tussenliggende ruimtes worden meestal opgevuld met isolatiemateriaal en afgewerkt met verschillende bouwmaterialen, zoals gipsplaat of baksteen. 

De Voordelen van Prefab Houtskeletbouw 

1. Duurzaamheid: Hout is een hernieuwbare grondstof, en het gebruik ervan in de bouw draagt bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk. Bovendien kan het proces van houtbewerking en -assemblage in de fabriek veel energiezuiniger zijn dan traditionele bouwmethoden. 

2. Snellere Bouwtijd: Omdat de houten frames in de fabriek worden vervaardigd, kan de bouw op de bouwlocatie sneller verlopen. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook kosten. 

3. Kostenefficiëntie: De efficiënte productie in de fabriek en de snellere bouwtijd kunnen leiden tot lagere bouwkosten in vergelijking met traditionele bouwmethoden. 

4. Energie-efficiëntie: Prefab houtskeletbouw maakt het gemakkelijker om hoogwaardige isolatie en energiezuinige systemen te integreren, wat resulteert in energiezuinige en comfortabele woningen. 

5. Ontwerpvrijheid: Houtskeletbouw biedt ontwerpvrijheid, waardoor architecten en bouwers flexibel kunnen zijn in het creëren van aantrekkelijke en functionele gebouwen. 

6. Lichtgewicht constructie: Houtskeletbouw is over het algemeen lichter dan traditionele bouwmethoden, wat de funderingskosten kan verlagen. 

prefab houtskeletbouw

Prefab Houtskeletbouw in de Praktijk 

In de praktijk heeft prefab houtskeletbouw al geleid tot prachtige, duurzame huizen en gebouwen over de hele wereld. Deze methode wordt vaak gebruikt voor zowel residentiële als commerciële projecten en heeft bewezen een uitstekende keuze te zijn voor diegenen die streven naar duurzame en efficiënte bouw. 

Of je nu een nieuwe woning bouwt, een renovatie overweegt, of gewoon nieuwsgierig bent naar moderne bouwmethoden, prefab houtskeletbouw verdient zeker je aandacht. Het combineert duurzaamheid, efficiëntie en flexibiliteit in een aantrekkelijke oplossing voor de bouwsector van vandaag en de toekomst. Het is niet alleen een trend, maar eerder een revolutie in de manier waarop we woningen bouwen en de kwaliteit van ons leven verbeteren. 

× Vragen? Stuur ons een Whatsapp!