PASSIEF BOUWEN VOOR EEN DUURZAME TOEKOMST

Wilt u een passief bouwen? Bouw Alliantie realiseert duurzame woningen met milieuvriendelijke materialen. Samen bouwen we uw groene thuis voor de toekomst.

Bouw Alliantie

Onze bouwpartners

Wat houdt passief bouwen in?

Passief bouwen is een ontwerp- en bouwbenadering. Het doel is om gebouwen te maken met een minimaal energieverbruik. Deze gebouwen zijn zo ontworpen, dat ze optimaal gebruikmaken van natuurlijke hulpbronnen. Maar ook van passieve verwarmings- en koelingstechnieken.

De term ‘passief’ verwijst naar het feit dat deze gebouwen een comfortabel binnenklimaat handhaven. Zonder actieve verwarmings- of koelingssystemen.

 

passief bouwen

passief BOUWEN: 5 voordelen voor u

Om te beginnen bespaart u met een passief gebouw aanzienlijk veel energie. Denk hierbij aan energieverbruik dat 90% lager is dan dat van traditionele gebouwen. Zo heeft u lagere energierekeningen en bent u minder afhankelijk van fossiele brandstoffen. Een passief gebouwontwerp zorgt voor een comfortabel binnenklimaat: gelijkmatige temperaturen, geen tocht en een gezonde luchtkwaliteit. Met uw passieve gebouw helpt u mee de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Zo draagt u bij aan de strijd tegen klimaatverandering. Ook gaan passieve gebouwen langer mee. Tenslotte bespaart u kosten op de lange termijn. Dit komt door energiebesparingen en lagere operationele kosten.

passief BOUWEN: DE GROENE UITWEG

Passief bouwen biedt de oplossing voor uw wensen en onze mooie planeet.
Uw gebouw bevat uitstekende isolatie. Cruciale luchtdichtheid. Hoogwaardige ramen en deuren. Passieve zonnewinsten. En, mechanische ventilatie met warmteterugwinning.
Het is niet langer een keuze, maar een urgente noodzaak. Als we een leefbare planeet willen doorgeven aan toekomstige generaties, moeten we nú actie ondernemen. Door te investeren in passief bouwen kunnen we de weg banen voor een duurzame en veerkrachtige toekomst. Laten we niet langer wachten, maar vandaag nog beginnen met bouwen aan een betere wereld.
passief bouwen huis

Dit is hoe wij naar uw duurzame woning toewerken

ONTWERP OP MAAT

We kijken samen naar uw wensen. Het ontwerp is volledig naar eigen wens.

RAMING KOSTEN

Laat u verassen door de financiële voordelen van regeneratief bouwen.

START MET DE BOUW

Houtskeletbouw heeft korte bouwtijden. Uw woning is in no-time klaar.

DUURZAAM WONEN

Geniet van uw milieuvriendelijke en duurzame droomwoning.

Samen bouwen we een duurzame toekomst
Roel van Leeuwen
Mede-eigenaar Bouw Alliantie

Nieuwsgierig geworden?

We denken graag mee over de mogelijkheden voor uw duurzame nieuwbouw woning. Vul uw gegevens in en we plannen een vrijblijvend adviesgesprek in.

Het hoofdkantoor

Bereikbaarheid

Maak een afspraak

Antony van Leeuwenhoek 32A
2408AN Alphen aan den Rijn

Logo Bouw Alliantie

Bouw Alliantie bouwt dromen met duurzaamheid als fundament.

Logo Bouw Alliantie

Bouw Alliantie bouwt dromen met duurzaamheid als fundament.

Maak een afspraak

Antonie van Leeuwenhoekweg 32A
2408AN Alphen aan den Rijn

©2024 Copyright Bouw alliantie | Gemaakt door Kingdom Marketing

Passief Bouwen: Een Duurzame Toekomst Bouwen met Energie-efficiëntie 

In de wereld van duurzaam bouwen staat “passief bouwen” hoog in aanzien als een van de meest energiezuinige en milieuvriendelijke benaderingen. Deze bouwmethodologie draait om het creëren van gebouwen die opmerkelijk weinig energie verbruiken en tegelijkertijd een hoog niveau van comfort bieden. In deze blog zullen we verkennen wat passief bouwen precies inhoudt en de vele voordelen ervan bespreken. 

Wat is Passief Bouwen? 

Passief bouwen is een ontwerp- en bouwbenadering die tot doel heeft om energie-efficiënte gebouwen te creëren met een minimaal energieverbruik. Deze gebouwen zijn zo ontworpen dat ze optimaal gebruikmaken van natuurlijke hulpbronnen en passieve verwarmings- en koelingstechnieken. De term “passief” verwijst naar het feit dat deze gebouwen een comfortabel binnenklimaat kunnen handhaven zonder actieve verwarmings- of koelingssystemen. 

Passief bouwen

De voordelen van passief bouwen 

1. Energie-efficiëntie
Passieve gebouwen kunnen aanzienlijke energiebesparingen opleveren, met energieverbruik dat tot 90% lager is dan dat van traditionele gebouwen. Dit leidt tot lagere energierekeningen en verminderde afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. 

2. Hoog comfortniveau
Passief gebouwontwerp zorgt voor een stabiel en comfortabel binnenklimaat. Bewoners genieten van gelijkmatige temperaturen, geen tocht en een gezonde luchtkwaliteit. 

3. Milieuvriendelijkheid
Door het minimale energieverbruik verminderen passieve gebouwen de uitstoot van broeikasgassen en dragen ze bij aan de strijd tegen klimaatverandering. 

4. Lange levensduur
Passief gebouwontwerp omvat vaak hoogwaardige materialen en constructiemethoden, wat resulteert in duurzame en langdurige gebouwen. 

5. Kostenbesparing op lange termijn
Hoewel de initiële bouwkosten voor passieve gebouwen mogelijk hoger zijn, worden deze meestal snel gecompenseerd door lagere operationele kosten en energiebesparingen gedurende de levensduur van het gebouw. 

De principes van passief bouwen 

– Uitstekende isolatie: Passieve gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd om warmteverlies te minimaliseren. 

– Luchtdichtheid: Het minimaliseren van luchtlekken is cruciaal om een hoog niveau van energie-efficiëntie te behouden. 

– Hoogwaardige ramen en deuren: Passieve gebouwen maken gebruik van hoogwaardige, energiezuinige ramen en deuren. 

– Passieve zonnewinsten: Het ontwerp maakt gebruik van zonnewarmte door strategisch geplaatste ramen en overhangende structuren. 

– Mechanische ventilatie met warmteterugwinning: Ventilatiesystemen met warmteterugwinning zorgen voor frisse lucht zonder warmteverlies. 

Energiezuinig huis

Een duurzame toekomst bouwen 

Passief bouwen is niet alleen een bouwtechniek; het is een levensstijl die streeft naar duurzaamheid en energie-efficiëntie. Door deze benadering te omarmen, kunnen we gebouwen creëren die niet alleen energie besparen, maar ook een hoger niveau van comfort en gezondheid bieden aan de bewoners. Passieve gebouwen zijn een inspirerend voorbeeld van hoe we onze levensstijl kunnen aanpassen om een duurzamere toekomst te bouwen, waarin we bewuster omgaan met onze kostbare natuurlijke hulpbronnen en tegelijkertijd genieten van een hogere levenskwaliteit. 

× Vragen? Stuur ons een Whatsapp!