ENERGIENEUTRAAL HUIS BOUWEN: DE WEG NAAR DUURZAAMHEID EN ONAFHANKELIJKHEID

Wilt u een energieneutraal huis bouwen? Bouw Alliantie realiseert duurzame woningen met hoogwaardige isolatie, energiezuinige systemen en hernieuwbare energiebronnen. Samen bouwen we uw energieneutraal thuis voor de toekomst.

Bouw Alliantie

Onze bouwpartners

Wat houdt een energieneutraal huis bouwen in?

Een energieneutraal huis wekt voldoende duurzame energie op om te voorzien in zijn eigen behoeften. Zo is het niet afhankelijk van externe bronnen, zoals het elektriciteitsnet. Dit biedt voordelen voor zowel het milieu als de portemonnee.

Energieneutraal huis bouwen (2)

energieneutraal huis bouwen: Een Groene Toekomst Realiseren

Een energieneutraal huis bouwen bij Bouw Alliantie begint bij hoogwaardige isolatie. Zo wordt het warmteverlies geminimaliseerd. Denk hierbij aan geïsoleerde muren, vloeren, daken, ramen en deuren. Het gebruik van energiezuinige verwarmings- en koelsystemen, zoals een warmtepomp, is gunstig om energie te besparen. Tenslotte help je met zonnepanelen om zonne-energie op te wekken. Windturbines of micro-windturbines zijn ook mogelijk, afhankelijk van de locatie.

energieneutraal huis bouwen: de voordelen

Naast het duurzame aspect geniet u van veel voordelen door een energieneutraal huis te bouwen. . Zo zijn uw energiekosten lager of zelfs nul-op-de-meter. Ook zorgt een energieneutraal huis ervoor dat je niet afhankelijk bent van energieleveranciers. Tenslotte behoud uw duurzame woning over het algemeen beter haar waarde. En, het kan zelfs in waarde stijgen, aangezien het aantrekkelijker is voor een koper of investeerder is dan een normale woning.
energieneutraal huis bouwen

Dit is hoe wij naar uw duurzame woning toewerken

ONTWERP OP MAAT

We kijken samen naar uw wensen. Het ontwerp is volledig naar eigen wens.

RAMING KOSTEN

Laat u verassen door de financiële voordelen van regeneratief bouwen.

START MET DE BOUW

Houtskeletbouw heeft korte bouwtijden. Uw woning is in no-time klaar.

DUURZAAM WONEN

Geniet van uw milieuvriendelijke en duurzame droomwoning.

Samen bouwen we een duurzame toekomst
Roel van Leeuwen
Mede-eigenaar Bouw Alliantie

Nieuwsgierig geworden?

We denken graag mee over de mogelijkheden voor uw duurzame nieuwbouw woning. Vul uw gegevens in en we plannen een vrijblijvend adviesgesprek in.

Het hoofdkantoor

Bereikbaarheid

Maak een afspraak

Antony van Leeuwenhoek 32A
2408AN Alphen aan den Rijn

Logo Bouw Alliantie

Bouw Alliantie bouwt dromen met duurzaamheid als fundament.

Logo Bouw Alliantie

Bouw Alliantie bouwt dromen met duurzaamheid als fundament.

Maak een afspraak

Antonie van Leeuwenhoekweg 32A
2408AN Alphen aan den Rijn

©2024 Copyright Bouw alliantie | Gemaakt door Kingdom Marketing

Energieneutraal Huis Bouwen: De Weg naar Duurzaamheid en Onafhankelijkheid 

Het bouwen van een energieneutraal huis is niet langer een verre droom. Het is een haalbare realiteit. In een tijd waarin duurzaamheid en milieubewustzijn steeds belangrijker wordt, biedt het creëren van een energieneutraal huis voordelen voor het milieu. Maar ook voor de portemonnee. In deze blog gaan we dieper in op wat het betekent om een energieneutraal huis te bouwen. En, hoe dit de toekomst van wonen vormgeeft. 

Wat betekent “energieneutraal huis”? 

Een energieneutraal huis staat ook wel bekend als een nul-energiewoning. Het is een woning die evenveel energie produceert als hij verbruikt over een bepaalde periode. Met andere woorden, het huis wekt voldoende duurzame energie op om te voorzien in zijn eigen energiebehoeften, waardoor het niet afhankelijk is van externe bronnen zoals het elektriciteitsnet. Dit wordt vaak bereikt door een combinatie van energiebesparende maatregelen en de integratie van hernieuwbare energiebronnen. 

energieneutraal huis bouwen

Hoe bouw je een energieneutraal huis? 

1. Hoogwaardige Isolatie: Een energieneutraal huis begint met een uitstekende isolatie om warmteverlies te minimaliseren. Dit omvat goed geïsoleerde muren, daken en vloeren, evenals energiezuinige ramen en deuren. 

2. Energiezuinige Systemen: Kies voor energiezuinige verwarmings- en koelsystemen, zoals warmtepompen, die efficiënt warmte uit de omgeving halen. Ook ventilatiesystemen met warmteterugwinning kunnen helpen om energie te besparen. 

3. Hernieuwbare Energiebronnen: Installeer zonnepanelen op het dak om zonne-energie op te wekken. Windturbines of micro-windturbines kunnen ook worden overwogen, afhankelijk van de locatie. 

4. Energiebewust Gedrag: Zorg ervoor dat bewoners bewust zijn van hun energieverbruik en moedig energiebesparende gewoonten aan, zoals het uitschakelen van lichten wanneer ze niet nodig zijn en het verminderen van onnodig stroomverbruik. 

duurzaam huis bouwen

De voordelen van een energieneutraal huis 

1. Lagere Energiekosten: Een van de meest voor de hand liggende voordelen is de aanzienlijke verlaging van de energierekening. Met de juiste ontwerpen en systemen kunnen de maandelijkse uitgaven voor elektriciteit en verwarming tot bijna nul worden teruggebracht. 

2. Milieuvriendelijkheid: Het verminderen van het energieverbruik en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen dragen bij aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen en het beperken van de impact op het milieu. 

3. Onafhankelijkheid van Energieleveranciers: Een energieneutraal huis kan volledig onafhankelijk zijn van het elektriciteitsnet, wat betekent dat je niet langer afhankelijk bent van externe energieleveranciers. 

4. Stijging van de Woningwaarde: Energie neutrale huizen zijn aantrekkelijk voor kopers en kunnen de waarde van je woning verhogen. 

Duurzaam bouwen

Het bouwen van een energieneutraal huis is een investering in de toekomst, zowel voor jezelf als voor de planeet. Het biedt niet alleen financiële voordelen op de lange termijn, maar draagt ook bij aan een duurzamere en groenere wereld. Als je de stap wilt zetten naar duurzaam wonen, is het raadzaam om samen te werken met ervaren bouwprofessionals en architecten die vertrouwd zijn met de nieuwste energiebesparende technologieën en ontwerpprincipes voor energie neutrale woningen. Op die manier kun je jouw droom van een energieneutraal huis verwezenlijken en een positieve impact hebben op het milieu. 

× Vragen? Stuur ons een Whatsapp!