Duurzame bouw: de 3 beste voordelen

Geplaatst op : 18 Jun, 2024

Wat is duurzame bouw?

Duurzame bouw wordt ook wel groene bouw genoemd. Het verwijst naar het gebruik van processen en materialen die milieuvriendelijk zijn. Dit gedurende de hele levenscyclus van een gebouw. Dit omvat alles. Denk hierbij aan de keuze van bouwmaterialen tot het ontwerp. Maar ook de constructie. Het gebruik. Het onderhoud. En, de uiteindelijke afbraak van het gebouw.

Belang van duurzame bouw

Duurzame bouw is allereerst cruciaal voor de bescherming van het milieu. Daarnaast zorgt het voor de vermindering van de ecologische voetafdruk van gebouwen. Verder vermindert duurzame bouw de afhankelijkheid van niet-hernieuwbare hulpbronnen. Ook minimaliseert het afval. En, tenslotte, draagt het bij aan de gezondheid en het welzijn van de bewoners.

Duurzame bouw is bovendien een antwoord op de toenemende milieuproblemen, zoals klimaatverandering en vervuiling. Door gebruik te maken van hernieuwbare energiebronnen, waterbesparende technologieën en duurzame materialen, kunnen we de impact van de bouwsector op het milieu drastisch verminderen. Deze aanpak draagt ook bij aan de vermindering van broeikasgasemissies. En, het helpt de natuurlijke hulpbronnen te behouden voor toekomstige generaties.

De rol van Bouw Alliantie in duurzame bouw

Bij Bouw Alliantie geloven we in de kracht van duurzame bouw. Dus, gebouwen die zowel ecologisch als economisch voordelig zijn. Hierbij gaan we verder dan alleen duurzaam bouwen. Samen streven we naar een netto positieve impact op het milieu én de gemeenschappen. Hoe dit eruitziet? Lees gauw verder.

1: Lokale werkgelegenheid

We werken samen met lokale coöperaties en vakmensen. Zo creëren we lokale werkgelegenheid. Dit omvat niet alleen banen in de bouwsector, maar ook in industrieën. Denk aan leveranciers van bouwmaterialen en ambachtelijke bedrijven. Deze banen versterken de economische veerkracht van de gemeenschap. En ze dragen bij aan een bloeiende lokale economie.

2: Duurzame toekomst

Bij Bouw Alliantie geloven we in het creëren van een duurzame toekomst voor volgende generaties. Door te kiezen voor regeneratieve bouwpraktijken en het ondersteunen van lokale economieën, streven we naar een evenwicht. Dit evenwicht is tussen economische groei, sociale rechtvaardigheid en milieubescherming. Op deze manier willen we bijdragen aan een welvarende en veerkrachtige samenleving voor iedereen.

Innovatie speelt ook een belangrijke rol in onze aanpak. We investeren voortdurend in onderzoek en ontwikkeling om nieuwe technologieën en methoden te ontdekken die de duurzaamheid van onze bouwpraktijken kunnen verbeteren. Dit omvat bijvoorbeeld het gebruik van circulaire economieprincipes, waarbij materialen en producten hergebruikt en gerecycled worden. Zo minimaliseren we het afval. En verlengen we de levensduur van bronnen.

3: Stimuleren van ondernemerschap

Bouw Alliantie moedigt ondernemerschap aan binnen lokale gemeenschappen. Ook door het ondersteunen van kleine bedrijven en coöperaties. We geven voorkeur aan het samenwerken met lokale leveranciers en producenten. Zo kunnen ze groeien en bloeien. Dit stimuleert innovatie en diversificatie binnen de lokale economie. En het draagt bij aan een gezonde zakelijke omgeving.

Extra: Investeren in lokale gemeenschappen

Als coöperatie hebben we een sterke verbondenheid met de lokale gemeenschappen waarin we actief zijn. We investeren niet alleen in bouwprojecten. Maar ook in sociale initiatieven en infrastructuur die bijdragen aan de ontwikkeling van de gemeenschap. Door samen te werken met lokale belanghebbenden, streven we naar een inclusieve en duurzame groei.

Duurzame bouw: Bouw Alliantie

Bouw Alliantie is trots om een rol te spelen in het bevorderen van de duurzame economische ontwikkeling binnen lokale gemeenschappen. We blijven ons inzetten voor samenwerking, innovatie en sociale verantwoordelijkheid.

Zoals de eigenaar Roel ook zegt:
‘In onze coöperatie komen een duurzame missie en nauwkeurige uitvoering samen tot één geheel. Dit betekent dat de woningen niet alleen betaalbaar zijn, maar ook dat we met volle overtuiging regeneratief kunnen bouwen.’

Samen bouwen we betaalbare woningen die bijdragen aan de aarde. In plaats van afbreuk te doen. We noemen dit ook wel regeneratief bouwen.

We denken graag mee met uw project!

Bouwalliantie

Nieuwsgierig geworden?

Bouw Alliantie denkt graag met u mee over de mogelijkheden voor uw duurzame nieuwbouwwoning. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. We beantwoorden graag al uw vragen.

Vul hiernaast uw gegevens in. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Onze gegevens:
Bouw Alliantie Coöperatie ua
Antonie van Leeuwenhoekweg 32a
2408AN Alphen aan den Rijn
Tel: 0654265783
Mail: info@bouwalliantie.nl

Gerelateerde blogs

× Vragen? Stuur ons een Whatsapp!